dimecres, de desembre 21, 2005

Curs d´Alpinisme: Cap de setmana a la Cerdanya i Andorra


El passat cap de setmana hem realitzat dues sessions pràctiques dels curs d´Alpinisme que estem realitzant al Piri.













El Dissabte teniem la intenció de fer la pràctica a la zona del Pic de la Mina, a Porté Puymoren (França-Andorra). Degut al mal temps que allí s´havia instal.lat, ens vem redirigir cap a la Cerdanya francesa, el Circ de Cambredase.
Els continguts treballats pel grup del Piri el Dissabte foren: reunions bàsiques en neu, recordatori d´encordament, assegurament i ubicació i planificació de les sortides.

La nit la vem passar en un Alberg molt comfortable i econòmic de Canillo (Andorra).

La pràctica del Diumenge la vem començar a les 10 del matí a una temperatura de -12ºC a la zona de Gran Valira. Concretament, ens dirigirem a la cara Nord del Bony d´en Valira (2650m).

L´objectiu inicial de la sessió era progressar per una canal nevada de forma autònoma... però les condicions de la canal escollida (poca duresa i quantitat de neu) van reconduir l´activitat cap a una ascenció guiada amb visió ràpida del sistema de progressió en terreny difícil. El resultat foren 4 llargs de corda, amb 4 reunions. Dos ressalts de roca prou difícils i un fantàstic ambient alpí. Temperatures per sota els -7ºC tot el dia i paisatges de somni ens acompanyaren en la nostra ascenció.
Esperem que el proper cap de setmana (28 de Gener) a Vallter trobem unes condicions més òptimes per acabar d´assentar els coneixements curriculars del curs.








Bones festes i bona entrada d´any nou!!!

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?