dilluns, d’agost 07, 2006

Viatjes estivals als Alps

L´estiu és un molt bon moment per visitar el massis veí dels Alps. Muntanyes d´impresionants dimensions, glaceres enormes, canals i goulottes, parets d´excel.lent roca,... són alguns dels alicients que cada any ens fan agafar el cotxe unes hores més del normal per la tradicional visita alpina .

Mont Blanc (4807m) amb l´Aresta Kufner del Maudit davant

Avui mateix surt un grup del Piri (CEVilassar) cap a Chamonix. Els integrants són dels més actius del centre: en Dani Fa, l´Alex Rebés, en Marc Vilanova i en Robert (conegut per tots com a Gordo).
La intenció que porten és fer alguna ascenció als principals bastions del Massis del Mont Blanc: Mont Blanc de Tacul, Mont Maudit o bé Mont Blanc. Resta per veure si la bona meteo i l´aclimatació adeqüada els permeten alguna empresa major com per exemple la ruta dels 4mils (recordem... enllaçar M.Tacul, M.Maudit i M.Blanc). Ruta sols a l´abast dels millors atletes alpins (doncs cal caminar durant moltes hores a una alçada destacable).

A mitjans de Juliol un altre membre del Piri viatjava també al massís del Mont Blanc amb la intenció d´escalar alguna via de roca.

















Grand Capucin (3838m)

En Jaume Clua (CELleida) juntament amb l´Aleix Roig (CEVilassar) finalment es dirigiren cap a la cara Sud-Est del Grand Capuccin. La via escollida fou la Bonatti-Ghio (MD+ 6a/A1 obligat, 400m).

















Segon terç de paret (L7, 6a/A1)

El primer dia (20 de Juliol) van fer un intent a la via, que fou desestimat després de 200m d´escalada donat l´horari previst. L´endemà, llevant-se més d´hora (3am), pogueren posar-se els peus de gat amb les primeres llums, i així arribar al cim a la posta de sol, després d´enllaçar els 23 llargs de que es composa l´itinerari (en total uns 600 metres).
La baixada és fa mitjançant una linia de 10 rappels que baixen a plom tota la paret. Així doncs, la opció de la cordada fou el vivac en una repisa propera al cim per tal d´iniciar la baixada amb llum de dia. Mantes tèrmiques i motxila als peus foren els únics comforts en una nit del lloro més lligats a la reunió.

Comments: Publica un comentari a l'entrada



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?